Osman Kaya “Haklarımız Gasp Edilirken Şiddete de Maruz Kalıyoruz!”

Osman Kaya “Haklarımız Gasp Edilirken Şiddete de Maruz Kalıyoruz!”

Genç Sağlık Sendikası Genel Başkanı Osman Kaya, sağlıkta şiddete karşı mücadele günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sağlık profesyonellerinin zor çalışma koşulları ve maruz kaldıkları şiddete tepki gösterdi.

Kaya, “Sağlık profesyonelleri olarak zor koşullarda çalışıyoruz. Çalışma ve yaşam koşullarımız yıllar içinde düzeltilmemiş, taleplerimiz karşılanmamış, yeni sorunlar eklenerek giderek katmerleşmiştir. İçinde bulunduğumuz her türlü zorluğa rağmen, halkımıza, hastalarımıza en kaliteli hizmeti vermek için 7/24 çalışıyoruz” diye konuştu.

Sağlıkta Personel Sorunu Devam Ediyor

Kaya, sağlık profesyonellerinin yıpranma hakkının gasp edildiğini ve ücretlerinin giderek eridiğini vurguladı. Kaya, “Yıllardır dile getirdiğimiz yıpranma hakkını alamıyoruz. Sağlık alanındaki personel sorunu hala devam ediyor. Sağlıkta şiddet bitmezken, iş güvencemiz de sağlanmıyor. Tüm sağlık çalışanlarının eşit koşullarda çalışabileceği bir çalışma ortamı istiyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelerin, sağlıktaki tüm meslek gruplarının sorunlarını çözen, eşit çalışma getiren düzenlemeler olmasını istiyoruz” dedi.

Sağlıkta Şiddete Hayır

Kaya, sağlıkta şiddetin artmasına da tepki göstererek, “Tüm sağlık çalışanları zor koşullar altında çalışırken, artan şiddet vakaları bizleri endişelendiriyor. Sağlık çalışanlarımızın önemli bir bölümü yönetici ve idarecilerdn baskı görüyor. Şiddetin ve kurum için baskının önlenmesi için mutlaka bir çalışma yapılmalı. Genç Sağlık Sendikası olarak, sağlıkta şiddete karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Sağlık profesyonellerinin haklarını korumak ve daha iyi çalışma koşulları sağlamak için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu